top of page

Hverdagsaktivitet og stillesitting

I følge helsedirektoratet er overvekt og fedme sterkt økende i den norske befolkning, noe mange av oss allerede har fått med oss. Det er også økt grad av fysisk inaktivitet i hverdagen – noe som hver enkelt av oss kan gjøre noe med. Fedme er en risikofaktor for ulike sykdommer, både somatisk og psykisk.


Retningslinjer fra helsedirektoratet sier at voksne bør være i moderat fysisk aktivitet i 150 minutter hver uke (2014), noe som bør være overkommelig? Aktiviteten bør gjøre det lett andpusten, så her er mulighetene mange.


Hverdagsaktivitet må ikke være å pumpe jern på et treningsstudio. Hvor lang tid tar det å gå eller sykle til jobb? Dersom du gjør dette hver dag, så kanskje dette faktisk er nok, men samtidig kan det gjøre en forskjell når det gjelder ditt liv og din helse. Dersom du har en stillesittende jobb, kanskje du kan ha treningsprogram som er mulig å gjennomføre foran datamaskinen i løpet av arbeidsdagen?


En gåtur, en løpetur eller øvelser kan være nok for å minste risikoen for en lang liste sykdommer. Raskt vil du kanskje også bygge opp en kondisjon og en lyst til å trene mer i løpet av kort tid etter disse små tiltakene er satt i live? TrenGodt kan hjelpe deg med å komme deg opp av sofaen eller kontorstolen, og deretter tilrettelegge veien videre. TrenGodt ønsker å bidra til at folk flest følger retningslinjene til helsedirektoratet – til en bedre folkehelse.Kilder hentet fra:

https://helsedirektoratet.no/folkehelse/fysisk-aktivitet

https://helsenorge.no/SiteCollectionDocuments/Nasjonale%20anbefalinger%2018-64.pdf

29 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Enkle måltider

Enkle måltider -som er raske å tilberede Måltider kan være vanskelig, men det er likevel nødvendig. Jeg har derfor samlet sammen 2 raske og gode lunsjretter som passer rett oppi matboksen. En frokost

Comments


bottom of page